Arbetsbördan för evenemang minskas betydligt med catering

Bra catering är inte sällan det enskilt viktigaste steget för att genomföra ett evenemang eller en tillställning på ett bra och smidigt sätt, som gör alla gäster nöjda samtidigt som den absolut största bördani de flesta fall – att ordna med maten – kan lyftas från arrangörens axlar helt och hållet. Troligtvis är det den största anledningen till att allt fler arrangörer för allehanda tillställningar – bröllop, begravningar, konferenser, födelsedagar och så vidare – väljer att ordna med catering.

På så vis kan arrangören verkligen delta i det speciella tillfället fullt ut, och behöver inte vara fokuserad på att ordna med saker bakom kulisserna.

Ekonomin i centrum eller?

Det är viktigt för dig som driver ett cateringbolag att fokusera på kärnverksamheten. Det är där du har din kunskap. Genom att försöka sköta ekonomin i bolaget själv finns risken att du inte spenderar tid på det du är bäst på – att förbereda mat. Att använda sig av hjälp för att ta finansiella beslut och låta en expert sköta bokföringen är både klokt och ekonomiskt.

När ditt cateringföretag växer så kommer behovet av löpande bokföring att växa. Då kan det vara skönt att outsourca det arbetet till en ekonom. Det innebär att du tillhandahåller fakturor och kvitton och att du får bokföring och eventuell rapportering till berörda myndigheter avklarad.

Lönehantering och skatt

Utöver att ta hand om bokföringen är det vanligt att du även får hjälp med lönehantering. Det innebär att du får lönespecifikationen där det tydligt framgår hur mycket pengar du ska betala till dig själv respektive skattemyndigheten.  Det gör det svårt att göra fel.

För att hitta bästa företaget som kan sköta din bokföring rekommenderar vi att du begär prisuppgifter från så många bolag som möjligt. För att spara tid rekommenderar vi dig att använda en tjänst som bokföringshjälp.nu där du får upp till fem offerter konstnadsfritt.

Digitaliseringen förändrar spelplanen

Samtidigt har det ju blivit lättare att hitta rätt bland olika alternativ för catering, inte minst med hjälp av nätets många fördelar. Nu är det lättare än någonsin att söka och jämföra bland olika alternativ för catering, och att ta del av andra människors erfarenheter av en specifik leverantör. En inte minst viktig faktor är givetvis, i och med det, att det blir allt lättare att kontrollera att man får kvalitet för de pengar som man spenderar. På så vis blir det lättare att välja billiga lösningar och samtidigt få en god kvalitet, och man slipper chansa när man kostar på sig lite extra.